Kroatien

Kroatien är ett otroligt vackert land med sina fina badställen och sitt soliga väder.
Klarblått vatten, många fina fisksorter och klippor, det är en enkel och snabb sammanfattning om Kroatiens badplatser.

Maten finns det inget att klaga på heller, dem har väldigt fin och god mat som man njuter av när man äter ute varje kväll på semesterdagarna.

En av de populära semesterorterna i kroatien är Pula, en fin liten stad längst ut på udden av kroatien. I Pula finns det mycket fint att titta på, Bl.a Amfiteatern som är en av de bäst bevarade arenorna i världen. Pula har Ca 65 000 invånare och har tillhört Italien, och pratar därför dubbelspråkigt.

Bild från Kroatien
Bild från Kroatien

Sundsvall

Sundsvall kallas ibland “Porten till Norrland”. Detta beror på att det är här de höga bergen brukar dyka upp och det är också här Höga Kusten börjar.

Sundsvall är en härlig stad att tillbringa en weekend i. Här finns många fina hotell och det är inte svårt att hitta hotell i Sundsvall. Här finns många aktiviteter att välja mellan och den som är intresserad av spel och dobbel kan besöka Casino Cosmopol.

Ett stort evenemang i Sundsvall är Sundsvalls Gatufest. Detta är en mycket stor musikfestival och den brukar anordnas i början av juli varje år. Gatufesten har lyckats boka in mycket stora artister varje år.

Den som är intresserad av shopping kommer att finna sitt lystmäte i Birstaområdet en liten bit norr om Sundsvall. Här finns mängder av affärer och det största dragplåstret är kanske IKEA. Det var IKEA som först slog upp sina portar i området under 1900-talet och efter det har området utökats med många fler affärer.