Nya Zeeland

Här kan du spatsera runt i någon av de 13 nationalparker som finns och se det fantastiska djurlivet och naturen. Den väldiga naturen bidrar även till många olika aktiviteter, hårresande som lugna. Passa på att testa Bungy Jump när du är där, den har nämligen sitt ursprung i Nya Zeeland.

Möter du på en kvinna eller en man med en skrämmande ansiktstatuering, ska du inte bli rädd. Det är bara Nya Zeelands historiska urfolk. Språket som de talar har blivit ett internationellt språk tillsammans med engelskan.
Känner du för att uppleva äventyr bör du åka till Queenstown, staden där man kan uppleva allt. Här kan du uppleva saker som vandring, drafting, skidåkning och jättegungor. Men det finns även mycket annat att se och uppleva också.

Vill du hellre uppleva naturen och djurlivet mer, då kan du hyra en bil eller dylikt och uppleva naturen med väldigt lite trafik. Åker du till Portobello kan du få bekanta dig med vilda sälar, se pelikaner och se den sällsynta gulögda pingvinen.

Den kulinariska biten har mycket att erbjuda med blandningar av landets olika kulturer. Kött och fiskrätter är mycket populära.

Gardasjön

Gardasjön i norra Italien är ett av Italiens mest populära resmål. Resmålet har ett milt men ändå varmt klimat, och det rena vattnet i sjön lockar många resenärer som vill segla, spela golf, klättra eller bara sola och bada.

Naturen ändrar sig drastiskt från norr till söder. I de norra delarna omsluts de mindre städerna Tignale, Riva del Garda, Limone och Torbole av de magnifika bergen. Även fast städerna inte är särskilt stora så finns det ändå gott restauranger, affärer och barer.

På den östra sidan av skön hittar du orten Bardolino som är känd för sina viner. Åker du längre söderut blir sjön bredare och landskapet flackigare. Här hittar du populära orter så som Desenzano, Laziee och Sirmione. Här kan du en varm sommarkväll spatsera runt i små gränder som har en otrolig charm. På dagen är det även ett perfekt ställe för dig som vill passa på att shoppa lite.
Söker du efter spänning och underhållning kan du resa till Gardaland, som är ett nöjesfält inte allt för långt ifrån sjön. Här finner du 59 olika åkattraktioner varav sex av dem är bergochdalbanor. Känner du inte för att gå på ett nöjesfält så finns det andra alternativ. Spendera dagen på Aqua Paradis eller Medieval Times där det bjuds på hisnande vattenäventyr eller en medeltida föreställning.

Utflyktsmål finns det också gott om. Du kan till exempel åka till Verona och se den berömda balkongen där Romeo och Julia stod och suktade efter varandra eller den vattenbelagda staden Venedig.