Stanna i Sverige

Nu när våren är här och värmen börjar komma till Sverige så behöver du inte åka långt för att få en bra semester i en trevlig stad. Sverige är fullt av trevliga städer, som är värt en weekend där du bara äter gott och strosar runt och upptäcker de nya städerna. Tänkte tipsa om två städer som jag tycker är värt ett besök.

Jönköping

Jönköping är en mysig stad som ligger precis vid Vättern, och har en badstrand mitt i centrum, perfekt för dig som vill ta dig ett bad i Vätterns friska vatten när det börjar bli för varmt. I centrala Jönköping hittar du även mycket trevliga parker och promenadstråk. Vid Munksjön som även den är beläget nära stadskärnan byggs det nya konserthuset. Du hittar även ett museum där du kan titta på den fantastiska John Bauer utställningen samt det berömda tändsticksmuseet.

Är du sugen på något gott att äta så är det väldigt trevligt att gå till Piren i Jönköping, där du kan sitta och titta ut över Vätterns vatten och äta och dricka gott. Jönköping är en stad som absolut är värt ett besök, och bokar du ett hotell Jönköping så passa även på att ta en dag till det mysiga Gränna, bara några mil från Jönköping.

Halmstad

Halmstad är en stad som många ofta besöker på sommaren, och då håller sig till stränderna, och då framförallt Tylösand. Halmstad är dock en stad som är mycket trevlig att åka till även andra tider på året. Här kan du strosa längs med Nissan, vilket är fantastiskt vackert. Du kan även besöka Örjans Vall och se Halmstad BK spela allsvensk fotboll.

På sommaren är det ofta väldigt mycket folk i staden, så om du bestämmer dig för att åka en annan period så får du uppleva ett helt annat lugn än vad det är på sommaren, då staden besöks av många stockholmare.