Golfresa

Att göra en golfresa är ett sätt för dig att både ha semester, koppla av, äta god mat och samtidigt kunna spela så mycket golf du hinner och orkar med på den utsatta tiden. Runt om i Europa finns många fantastiska golfbanor att välja mellan.

Det finns många företag där du kan boka din golfresa på, och priset beror givetvis på vilken typ av boende du bokar, samt land och golfbana. Oftast är det just boende du köper, och i paketen ingår inte flygresa, där du själv får betala för att ta med dig golfutrustningen, vilket kan variera i pris beroende på flygbolag.

Om du inte är intresserad av att köpa ett golfpaket, så går det givetvis boka sitt flyg och boende själv, men tipset är att kolla med olika arrangörer då de ofta har pressat priserna.

Lübeck

Lübeck ligger i norra Tyskland och är en mycket trevlig och mysig stad som är värd ett besök. Staden har inte mer än 200 000 invånare, och ett bra utbud av restauranger och krogar.

Stadskärnan i Lübeck hittar du innanför vallgravarna och det är även här du hittar många medeltida byggnader, de fina tornen. Är du intresserad av historia så finns det många byggnader som är fint bevarade. I Lübeck hittar du bland annat det kända Holstentor, som är en port som byggdes 1447 som en symbol för stadens makt. Inuti byggnaden finns det idag ett museum.

Det är även i Lübeck som den berömda boken “Huset Buddenbock”  (eng. titel Buddenbrooks) utspelar sig, skriven av Thomas Mann.

Är du på väg på bilsemester genom Europa är Lübeck perfekt på vägen, då det ofta är hit du orka köra första dagen. Däremot är det många som inte stannar mer än några timmar innan de drar vidare, vilket är synd då staden har mycket att uppleva och ta del av. Är du i Hamburg som är en större stad och ett vanliga turistmål kan även en dagsutflykt till Lübeck vara ett bra resmål.

Berlin

Berlin är en stad som ofta glöms bort när det diskuteras turistmål, och staden är absolut värt ett besök. Berlin är förutom Tysklands huvudstad även den största staden i Tyskland med 3,4 miljoner invånare. Ur en historisk synvinkel så har Berlin haft stor betydelse, det var i denna staden som slutstriden i andra världskriget ägde rum, då stora delar av staden förstördes av alla flygbombningar. Mellan 1961 och 1989 så var Berlin delad av Berlinmuren, syftet med bron var att stoppa folk från östtyskland att ta sig in i västberlin.

När du besöker Berlin finns det många sevärdheter att besöka, bland annat Brandeburger Tor som är en stor känd symbol för Berlin. Även Madame Tussauds vaxkabinett kan vara värt ett besök för den som vill se vaxdockorna.

Kommunikationen i staden är väldigt smidig och enkel för dig som turist att använda, här finns både pendeltåg, bussar, tunnelbana och även spårvagnar.

Har du några dagar över och vill uppleva en stad med både shopping och många sevärdheter, så ska du ta ett flyg till Berlin och på bara ett par timmar befinner du dig i Berlin.

Upplev ett annorlunda Spanien, hyr ett semesterhus!

Spanien har varit ett oerhört populärt resemål sedan femtiotalet. Sol och bad, rik kultur och historia, paella och sangria. Under alla dessa år har Spanien klassificerats som ett av det största charterresemålet för nordeuropéer. Men med tiden så har turismen ändrats och nu drar många resenärer till Spanien i sökandet för att byta ut de stora hotellen mot ett mer genuint alternativ.

Upplev ett annorlunda Spanien med att byta ut det tråkiga hotellrummet och stora charteranläggningar med ett charmigt semesterhus i Spanien. Under de senaste åren har det blir oerhört populärt att hyra ett hus under semestern istället för att bo på hotell, och oftast är det också ett billigare alternativ. Genom att hyra ett fritidshus har man möjligheten att samla ihop familjen eller en grupp vänner för att njuta av friheten av att ha sitt eget ”hem hemifrån” under sin vistelse i Spanien.  Privat pool, trädgård, grillområde, ett par sovrum, eget kök ger en mer utrymme samt en frihetskänsla som gör semestern till en oförglömlig upplevelse.  Spanien erbjuder ett flertal fritidshus perfekt för semestern: hus längs stränderna, lyxvillor, lägenheter i storstäderna, stugor på landet, eller lägenheter längs Medelhavet.

Semesterbostad-Spanien.se erbjuder resenärer möjligheten att välja bland 4000 fritidshus i hela Spanien. Välj bostadsobjekt och hyr sedan direkt från ägaren som står tillhands med användbara tips om området. Planera en minnesrik semester i Spanien med att boka en semesterbostad.

Resa till Tyskland

När man tänker på ett turistland så kanske Tyskland inte är det första man kommer att tänka på. Faktum är dock att Tyskland har mycket att erbjuda för olika typer av turister. I de södra delarna av landet hittar man fantastisk natur, och i norr finns långa sandstränder som passar utmärkt för en badsemester. I Tyskland har man dessutom alltid nära till en större stad, om det är en storstadssemester man vill ha.

Ön Rügen i förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern är omges av långa vita sandstränder. Hit har tyskar sedan länge vallfärdat för att koppla av från vardagens stress. Här kan man även beskåda Hitlers enorma hotellkomplex som aldrig blev helt färdigbyggt. Idag står den 4,5 kilometer långa och sex våningar höga huvudbyggnaden delvis öde. Här finns dock ett museum, några affärer och en restaurang.

I Bayern och Baden-Württemberg i södra Tyskland är landskapet med bergigt och skogigt. Här hittar man många natursköna vägar där de mest kända är Moseldalen och Romantiska vägen. I Moseldalen flyter floden Mosel som kantas av en väg på vardera sida. Sluttningarna täcks av stora vinodlingar, och i städerna man passerar kan man köpa eller prova på de lokala vinerna. En tur med bilen i Moseldalen är starkt rekommenderat.

När det kommer till storstadssemerster så är de tre största städerna Berlin, Hamburg och München självklara tips. Här hittar man det mesta man kan förvänta sig av en storstad, t.ex. teatrar, musikaler, konserter, shopping samt mysiga cafeer och uteserveringar. I München går varje år den världskända Oktoberfest av stapeln. Denna trevliga tillställning varar i flera dagar och under den tiden hinner besökarna få i sig stora mängder tyskt kvalitetsöl.

Gör du en resa till Tyskland har du alltså möjlighet att kombinera en badsemester med storstadens shopping och trevliga kvällar på de många uteserveringarna.