Mexiko

I Mexiko blands sol, bad och uråldrig indiansk kultur. Här träffar du färgstarka människor och får uppleva en mängd kulinariska äventyr. De kritvita och vackra stränderna möts av ett indigoblått hav som bjuder in till dykning och storslagna naturupplevelser.
Mexiko ser, med sina vackra sandstränder och turkost glittrande hav, ut som en extra färgglad turistbroschyr. Är man dessutom intresserad av dykning och livet under vattnet så sägs här finnas ett av världens bästa ställen att dyka på, nämligen korallrevet utanför ön Cozumel.
Om du reser till Tulum så kan du bl.a. ta del av vackra ruiner som ligger belägna på en klippa med fantastisk utsikt över det Karibiska havet. Här finns mycket historia att inandas, uppleva och ta till hjärtat.
Här finner du även naturparken Xcaret och Xel-há. Xcaret är en park som kobinerar historia, naturpplevelser och djurpark. Här kan du t.ex. ta en simtur med delfiner. Xel-há å andra sidan är en ren naturpark där du bl.a. kan snorkla, eller bara koppla och sakta flyta nedför floden på en gummiring.
Maten är kryddstark, drinkarna svala och du kan utan problem hitta en mysig tequilabar. Du finner även diskotek som spelar på högtryck och gör det nästan omöjligt att inte falla in i de medryckande takterna.

Ryssland

I Ryssland stöter du på magnifika byggnader, oerhört vackra landskap och en vardag som i lagom takt är på väg att moderniseras.
Rysslands yta är hela 17 075 200 km² och sträcker sig genom fem tidszoner! Här hittar du allt från intressant kultur och gemytlig natur till ett pulserande nattliv i storstäder som S:t Petersburg och Moskva.
Det finns en mängd av sevärdheter i Ryssland! Bara i Moskva återfinner vi bl.a. Tsarklockan, livrustkammaren, Bebådelsekatedralen, Sparvhöjden och ett flertal påkostade och spektakulära tunnelbanestationer.
Andra spektakulära resmål i Ryssland är bl.a. Jaroslavl som oftast liknas med Venedig, sagoön Kizhi och den lilla staden Mandrogi där de tillverkar de kända Matryoshkadockorna. I St:Petersburg kan man bl.a. besöka tsarens vinterpalats, någon av alla fantastiska teatrar eller Ermitaget som är ett konstmuseum i klass med Louvren.

Indonesien

Indonesien, här hittar du allt från paradisstränder och varma hav till vulkaner.
Det är även direkt turistvänligt att leva här. På Bali behöver du t.ex. aldrig oroa dig över att pengarna ska ta slut. Allt du kan tänkas vilja köpa; mat, kläder, smycken m.m. är väldigt billigt. Sedan får man inte glömma att man alltid kan pruta lite också!
Här finns även stora och flotta spaanläggningar som erbjuder alla behandlingar du kan tänka dig, och även här gör sig de låga priserna påminde. Här har du råd att lyxa till det och skämma bort dig ordentligt!
På Bali finner du även en mycket vacker och mångsidig natur. Här kan du uppleva härliga stränder, tropisk djungel, slingrande floder och turkosa laguner.
Även det indonesiska köket imponerar. Det finns många specialiteter att välja på och priset är lågt. Varför inte testa på nyfångad fisk? Om du dock föredrar internationella rätter så serveras även det.

Kuba

Oavsett om du besöker till Varaderos kritvita stränder, lugna Jibacoa, pulserande Havanna eller den tropiska ön Cayo Santa María så kommer du att upptäcka att allt i Kuba är annorlunda. Här lever man i harmoni med salsa- och rumbarytmer, och det är alltid nära till skratt.
Charmen med Kuba ligger i stränderna, musiken, maten och levnadskonsten. Du kan bl.a. bada, sola, sporta och ta en djuphavsfisketur i Mexikanska golfen. Du får ta del av många välsmakande kreolska rätter, och du kan dansa dig trött till salsarytmer natten lång.
Ett tecken på den livsglädje som präglar Kuba är de salsa- och mamborytmer som hörs runtom på ön. Det finns även en väldigt rik och blomstrande kultur att ta del av. Det är närmare 50 år sedan revolutionen, men inom många områden så har tiden stått stilla sedan dess.

Goa

Goa är en delstat i västra Indien. Den är ett populärt resmål huvudsakligen på grund av dess tropiska stränder, djungler och trivsel. En tio mil lång strand är inte helt fel. Turismen är också dess främsta industri. En bra tid att resa till Goa är mellan oktober och Mars, då det regnar som minst. Goa är också ett av de billigare resmålen. Goa var en portugisisk koloni mellan 1505 och 1975, därför ser man många portugisiska influenser, bland annat i köket. Flera kyrkor och kloster i Goa har utsetts av UNESCO som världsarv. Man brukar prata om norra och södra Goa. Norra Goa är känt för sina ravepartyn. Härifrån kommer till och med en musikstil som heter just Goatrance. Södra Goa är lite lugnare än norra, så om man vill ligga på stranden och läsa någon bok är det hit du ska.

Om det är utelivet, äventyret, shoppingen eller avkopplingen du är ute efter så finns de att hitta här i Goa.

Miami

Miami är en riktig feststad. Här finns någonting att göra för alla sorters människor. Man kanske vill gå in på en väldigt flashig klubb eller bara gå omkring i Downtown Miami. Om du är en festmänniska så är ett tips att besöka Shore Club. På Shore Club är det inte sällan man ser kändisar. Här kan du också njuta av två restauranger och fyra barer. Om du har kommit till Miami för kulturen så ska du inte misströsta, här finns mycket för den typen också. Ett exempel är Museum of Contemporary Art där du kan kolla på konst. Ett annat exempel är Fruit & Spice Park, vilket är en botanisk trädgård med mycket olika frukter och kryddor. Man får dessutom äta allt som trillar ner från träden. Om du är shoppingsugen så kan du gå på Lincoln Road eller Collins Avenue.

Miami ligger i södra Florida på USAs östkust. Folkmängden ligger på runt 400 000 invånare. Det finns tre stycken flygplatser. Klimatet är tropiskt. Miami är ett resmål för alla sorters människor.