Billigare flygbiljetter

Eftersom det finns ett stort antal flygbolag som erbjuder flyg till samma destinationer har det blivit en självklarhet för många att söka efter billiga flygbiljetter via jämförelsesidor som ställer de olika flygbolagen mot varandra. Ett bra första steg men det är absolut inte det enda man kan göra för att pressa priset.

För det första är det alltid bra att titta på utbudet av sista-minuten resor. I mitten av september 2016 gick det exempelvis att få en resa till London via Flygresor.se för enbart 77kr. Andra prisexempel vid samma tidpunkt var flyg till Budapest för 592kr eller Berlin för 625kr. De två sistnämnda är mer normala exempel på vad en sista-minuten kostar även om det kan förekomma chockpriser likt den sista-minuten flyg till London.

För det andra ska man vara så flexibel som möjligt gällande avresedatum och avreseort. Sök närliggande datum och var beredd på att åka från Skavsta istället för från Arlanda m.m. Att ta sig till de närliggande flygplatserna tar inte lång tid och gör att man kan spara relativt stora summor.

För det tredje kan man använda sig av tjänsten ”Prisbevakaren”. Den heter något olika beroende på vilken jämförelsesida som används men fungerar på ett liknande sätt. Den som söker efter en resa fyller i var man vill åka, hur många som ska åka med, mellan vilka datum som avresan ska ske och vilket pris man är beredd att betala. Efter att mailadress angetts är det bara att vänta. När det finns en biljett som stämmer på dessa sökkriterier skickas ett mail ut och då gäller det att vara snabb eftersom de billigaste flygbiljetterna går åt mycket snabbt.

För det fjärde bör man alltid ha koll på vilka regler som de olika flygbolagen har gällande handbagage och vanligt bagage. Att komma till flygplatsen med för stor eller för tung väska kan bli riktigt dyrt. Det spelar det inte någon roll om man bokat en billig biljett om tilläggsavgifterna gör resan dyr.